logga_1024x225.gif
Hem Massage Blekning / borttagning tatuering Tinnitus Skoinlägg Kontakt

Tinnitus & behandling

 

Tinnitus är en åkomma som drabbar tusental svenskar varje år. Tinnitus innebär att man upplever sig höra ljud fast det inte finns något ljud i omgivningen. Ljudet kan upplevas allt från svagt brusande till högt pipande och tjutande. Många blir socialt handikappade då tinnitus stör sömnen, stör koncentrationsförmågan, gör att det blir svårt att höra vad andra säger. Tinnitus ger oro och många är olyckliga över sin tinnitus som ofta ger en viss hörselförsämring och även ljudöverkänslighet kan uppstå. 

Otoscope.jpg ear_tinnitus.gif              

 

 

Vad kan orsaka tinnitus?

 

Kraftig akustisk chock (rockkonsert,gevärskott,kraftig smäll)

Långvarig exponering för högt ljud (bullerskada)

Infektioner

Skador på halskotor, whiplashskada

Stress,depression,utbrändhet

Otoskleros

Skada på trumhinnan

Vissa läkemedel

Muskelspänningar i nacke & axlar

Fel och muskelspänningar i käkleder och tuggapparat.

 

Kontakta gärna Hälsocenter vid frågor eller för tidsbokning

Går det att behandla?

Ja det gör det, men det krävs en noggrann undersökning för att kunna ge rätt behandling och därmed också ett bra resultat.


Ibland kan det även behövas något besök hos tandläkare, bettfysiolog eller kiropraktor. Denna undersökning utföres hos oss före behandling. I Undersökningen ingår även ett audiometriskt hörseltest och kontroll av blodtryck.

Ofta väljer patienter att göra både undersökning och behandling samtidigt första gången. Utav våra erfarenheter så får ca 50% ett positivt resultat av behandlingarna. Vissa kan t.o.m bli av med sin tinnitus helt. För en del är ljudöverkänsligheten värst och här kan man se att de allra flesta antingen blir av med besvären helt eller nästan helt.

Hur behandlar vi tinnitus?

Vi använder oss av en speciell massage och stretchteknik där även behandling av käkar och käkleder kan ingå. Vi använder nästan alltid även Laser och ibland även Ultraljud. Behandlingen tar ca 1tim och antal behandlingar är vanligen 10-12st med 1-2 behandlingar/vecka beroende på trolig orsak till besvären.  

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Hälsocenter i Närke   Karlslundsgatan 20   703 41   Örebro  Tel:  019-265650   e-post: info@halsocenter-narke.se

         

                             

Sitemap